4 continente, 3 castigatori, 2 saptamani si o experienta unica. Asta au trait si simtit Larisa, Alin si Radu, insotiti de Life Coach Cristian Onetiu, in Calatoria S6. O expeditie in jurul lumii, la Seul, Paris, Casablanca si Buenos Aires, castigata cu noul smartphone Galaxy S6, care si-a propus sa-i inspire pentru un nou stil de viata.
Ceea ce veti citi aici sunt crampeie din experienta lor, dar si idei pentru ceea ce poate fi si o experienta noua pentru tine. Vorbim despre tehnologie si viteza la Seul, despre design si stil la Paris, despre imagine si culori la Casablanca si despre pasiune si energie la Buenos Aires. Probabil si despre un nou stil de viata.
Unii n-au crezut ca aventura se intampla cu adevarat. Fotografiile realizate cu Galaxy S6, postarile de pe Facebook, Twitter sau Instagram, povestile de pe stirileprotv.ro si de pe Pro TV, adunate toate in www.calatoriagalaxyS6.ro si povestite acum si aici, stau marturie ca eroii nostri au fost in jurul lumii. Si ca, atunci cand calatoria efectiva s-a incheiat, drumul lor abia a inceput.
Iata-i in galeria foto de mai jos, in varianta prezentarii din Muzeul Samsung din Coreea de Sud, despre care vorbim ceva mai incolo.
"Buna dimineata, pasaportul va rog!" Dupa o coada de mai bine de jumatate de ora, e cel mai frumos lucru pe care poti sa-l auzi. "Zburati in China, da?", continua dialogul. "Nu, in Coreea", raspund, usor speriat. Ulterior realizez ca, in contextul intrebarii, era bine sa spun si "de Sud". "Va rog nici bagajele sa nu le trimiteti in China", incerc sa destind atmosfera. Nu reusesc. Smulge un zambet totusi Cristian dupa ce afla ca doamna de la check-in e, la 6 dimineata, la sfarsitul unei ture lungi si grele, in care a imbarcat inclusiv "12 caini". "Bine ca nu erau foci, va dati seama ce galagie faceau batand din palme", e replica pentru care primim nu doar zmabetul, ci si locurile bune, de la iesirea de urgenta.
Cine a zburat vreo 15 ore intr-o zi, cat urma noi sa facem pana la Seul, via Paris, stie ce inseamna asta. E aproape ca si cand ai castigat la loto. Noi urma sa zburam vreo 50 de ore in doua saptamani.
Larisa, Alin si Radu sunt actorii principali, i-ati cunoscut. Cristian e regizorul, profesorul lor de stil de viata in aventura in jurul lumii. Roxana semneaza scenariul, e cea care face experientele posibile in cele 4 orase. Lucian e autorul acestor randuri. Iulian e cel care a rezumat video episodul-pilot de la aeroportul Otopeni, pe care-l puteti vedea mai jos.
Prima impresie cand aterizezi la Seul e si cea mai gresita. "Wow, ce misto se vad zgarie-norii iesind din ceata!", ii spun lui Cristi. In urmatoarele zile, vom realiza ca nu e vorba de ceata, ci de poluare, si ca nu e misto deloc. Mi-a fost greu si sa respir in anumite momente, am ajuns sa-i inteleg in sfarsit pe asiaticii care poarta masti pe nas si gura. Si sa-i apreciez pe coreenii care fac eforturi acum sa indrepte situatia.
#calatoriagalaxyS6 începe aici #Seoul via @SamsungRomania Neața! La voi, că la noi e prânz deja pic.twitter.com/UxINjLCdJ8
— Lucian Lipovan (@LucianLipovan) April 25, 2015
Dar pana atunci, am patruns mai intai in zona traditionala a Seulului. In zona in care n-ai zice ca in jurul tau locuiesc vreo 10 milioane de oameni, in mii de zgarie nori de sticla, otel si beton. In zona in care n-ai zice ca orasul e traversat de zeci de sosele cu zeci de benzi, pe care circula non-stop milioane de masini.
Palatul Changdeokgung (scuzati-mi "franceza") este primul popas, care ne vorbeste despre traditie si modestie. E palatul unor regi care nu urcau singuri trei trepte si la care se deplasa inclusiv toaleta, dar care totusi nu transmite deloc opulenta. Constructia din lemn e apreciata si pentru integrarea perfecta cu natura inconjuratoare. E o oaza de liniste si un prim model de decenta. E primul loc care descrie si oamenii din zona. Amabilitatea lor, bunul simt, civilizatia, educatia, disponibilitatea si multe alte cuvinte care se regaesc in notiunea de respect. E principalul lucru cu care raman dupa prima zi: felul de a fi al coreenilor. Si nu numai eu.
"Se pare ca in Seul corectitudinea si politetea sunt cuvintele de ordine intiparite in mintea fiecaruia. Putem spune ca acest lucru se datoreaza si credintei in reincarnare pe care o au majoritatea coreenilor. Isi traiesc viata cu gandul ca in viata urmatoare va fi si mai bine si ca tot ce realizeaza acum se va proiecta in viitor", e concluzia lui Radu.
Ajungem si in centrul istoric, pe putinele strazi unde pietonii sunt mai rapizi ca putinile masini care au voie sa patrunda.
Seara incepem sa vedem mai bine si Seulul modern, orasul viitorului. O croaziera pe raul Han ne lasa la orizont un peisaj parca SF. Traficul nu se opreste niciodata, dar se aprind luminile peste tot.
Avem si ocazia unei cine inedite, in care iti gatesti singur pe plita integrata in masa. Care are si hota de rigoare.
Asta e imaginea zilei pentru mine. Locul din mijlocul metropolei in care coreenii vin si cu cortul la umbra zgarie-norilor, doar sa mai scape de cei patru pereti din jurul lor, mai ales vara, cand caldura si umiditatea devin insuportabile in colosii de beton, otel si sticla. Parcul dezvoltat acolo e proba faptului ca lumea e constienta de importanta naturii, ecologiei.
Industrializarea masiva a venit la pachet cu poluarea despre care vorbeam la inceput. Coreenii se plang si de poluarea facuta "cadou" zilnic de China. Nu pot renunta la tehnologie, dar incearca sa o foloseasca acum in favoarea lor. Sunt deja ceea ce se numeste cetateni eco-tech. O fi prea tarziu? Greu de spus azi, eforturile sunt doar partial rasplatite. Autoritatile din Seul au curatat raul Han, dar tot nu permit inotul sau pescuitul.
Urcam in 63 Building, de unde vedem si mai bine zona. Suntem la 250 de metri inaltime, in ceea ce la inaugurarea din 1985 era cea mai inalta cladire din afara Americii de Nord. Poate o stiti de pe-o coperta a jocului SimCity sau de la Jocurile Olimpice din 1988. Liftul urca la etajul 60 (celelalte trei sunt in subteran) cu viteza dezvoltarii orasului.
De acolo, facem o plimbare pana la "cel mai conectat" metrou, ceea ce in termeni de Seul inseamna o jumatate de ora. Descoperim insa ceea ce multi numesc cea mai mare retea de transport metropolitan subteran din lume. Peste 500 de statii, 1.000 de km si 18 linii luand in calcul toti operatorii, din care 9 linii doar metroul. Statii si linii noi se deschid in ritmul in care la noi se promit. Milioane de localnicii petrec pana la 3-4 ore zilnic aici, asa ca doua lucruri sunt de remarcat. Mai intai, imposibilitatea de a te arunca in fata trenului - platformele sunt despartite de linii prin pereti de sticla. Apoi, cel mai dezvoltat sistem de informare - afli totul de pe ecranele din statii si vagoane: traseul, statia, linia, timpul ramas, inclusiv o integrare cu Google Maps. Bonus: totul e in coreeana, dar si in engleza! Si disponibil si pe smartphone-ul tau, care se poate conecta oriunde la Internet. Am testat pe Galaxy S6 si a mers perfect.
Ziua s-a incheiat pe cel mai inalt punct din Seul. Dealul Namsam cu ai sai 262 de metri sustine turnul N Seoul, care te duce la 500 de metri deasupra nivelului marii, de unde privelistea iti arata cel mai bine dimensiunile despre care vorbim in Seul. Iar noaptea s-a incheiat pe aglomeratele strazi comerciale ale orasului, unde diferenta fata de sosele e doar haosul. Pe sosele, traficul e aglomerat, dar organizat, toata lumea respecta toate regulile, parca de frica GPS-ului care vorbeste continuu. N-am vazut o masina depasind viteza macar cu 1 km/h, calcand linia continua sau trecand pe rosu, desi traficul e infernal, distantele uriase si practic toate masinile mai noi de doi ani. Pe strazi insa lumea traieste tot intens, dar haotic - probabil vina turistilor, as zice, dupa ce am vazut cat de seriosi sunt totusi localnicii.
Concluzia primelor zile din Seul e rezumata de Alin: "Ce m-a impresionat? Totul! E o alta lume, sunt oameni moderni care inca se inspira din traditie".
E ziua in care experienta Seul devine completa. Am vazut trecutul si prezentul, urmeaza sa vedem viitorul. Greu de imaginat un loc care sa te inspire mai bine pentru viata de maine. La 30 de km de Seul, in Suwon, se afla Orasul Samsung. 30.000 de oameni lucreaza acolo pentru conglomeratul sud-coreean, in special in cercetare. Explicabil de ce e protejat ca la Pentagon, iar accesul ne e permis doar la SIM - Samsung Innovation Museum.
Am povestit deja ce am vazut acolo. Acum va invitat sa vedeti mai multe fotografii.
E probabil ceea ce ne rezerva viitorul. Ca peste tot in Coreea, si aici povestea incepe cu istoria, din care se inspira prezentul si se construieste viitorul. Poate realitatea va depasi sau va contrazice asteptarile de astazi, dar stim sigur ca tehnologia, viteza, performanta vor face parte din viata noastra de zi cu zi, inevitabil. Calatoria S6 s-a inspirat din Seul pentru viitoarea viata a calatorilor ei.
"Am vazut de unde a pornit totul si cat a evoluat, cat de departe va ajunge tehnologia si cat de utila este. Trebuie sa existe un echilibru intre viata noastra de acum si viitoarea tehnologie", spune Larisa.
Seul ne-a mai invatat ceva. Ca in tot si in toate e munca. Multa, enorm de multa munca. Unii ar zice prea multa. Dar pentru coreeni nu e o obligatie, nu e doar un "job", ci o misiune. De la un CEO pana la un liftier. Despre asta a vorbit si Cristian in discutia de final de la Seul cu calatorii S6.
Gata cu Seul, în curând Paris în #CalatoriaS6 #seeyousoon
Posted by Lucian Lipovan on Monday, April 27, 2015
Pana zburam noi la Paris, iata si povestea video din Seul
Cand zbori atat de mult in atat de putin timp, nu aduni doar mile, ci si informatii. De exemplu, despre cum un dialog placut la checkin iti poate aduce, in caz de avion "fully booked", un upgrade la "premium economy", daca nu mai bine. Sau ochii inchisi la cateva kg in plus la bagajele de cala. Ambele sunt, din nou, adevarate castiguri la loto pe asemenea calatorii. Scuzati englezismele, dar traducerea suna precum meniurile in romana de pe telefoane. In fine, asa am ajuns la Paris: dupa vreo 12 ore la "premium economy", adica tot amortit, dar ceva mai putin. Iar Parisul ne-a primit asa cum il stiam: frumos, elegant, cu stil. De fapt, de aia si venisem aici - sa vedem cum iti poti schimba stilul personal, inclusiv cu gadgeturi de top.
In prima zi, Larisa, Radu si Alin au avut timp de o plimbare libera prin oras. De la vitrinele exclusiviste de pe Champs Elysee pana la impunatorul si solidul Tour Eiffel. Sticla si metal - ca sa vezi, fix componentele, in varianta lor premium, din care e construit ghidul nostru, Galaxy S6. Am prins trecerea de la zi la noapte chiar in turn. Si-a aprins luminile declansand parca aprinderea intregului Paris. O priveliste de-ti taie respiratia, numai buna incalzire pentru ce avea sa urmeze.
A fost o revedere placuta cu Europa dupa experienta Seul. O revenire acasa, ce-i drept in marele, nu in micul Paris.
Eu am avut cu mine un Galaxy S6 negru, aka Black Sapphire, cu o husa albastra, aka Blue Topaz. Habar n-am daca mi se potrivesc, dar mi-au placut culorile, asa cum designul noului telefon mi se pare reusit. Culori exista si pentru alte gusturi, dar gusturile nu se discuta. Am invatat, insa, mai ales la Paris, ca se educa.
Ziua calatorilor S6 a inceput pe o teresa interioara a unui micut hotel din cartierul Saint Germain. Marilyne mai intai i-a asculat pe Larisa, Radu si Alin. Le-a aflat parerile despre stilul personal, iar apoi le-a spus ce ar trebui si/sau ce ar putea sa schimbe, daca vor sa o faca. Materiale, culori, lumini - despre asta a fost vorba in Paris.
#winner of a contest By @SamsungRomania #personal #coaching on #Image and #Style in #Paris ! pic.twitter.com/QaW52NPSQO
— Personal Shopper (@MoodofParis) April 29, 2015
A fost, evident, in special lumea Larisei: "Designul Galaxy S6 Edge s-a potrivit perfect pe strazile moderne si pline de stil ale Parisului. Marginile curbate ofera eleganta telefonului si se potriveste minunat cu stilul chic al francezilor"
Pranzul l-am petrecut - ce sansa! - intre parizienii autentici dintr-un oras devenit universal, intre cei care cred ca si cand ploua Parisul e foarte frumos. Si cine-i poate contrazice, sincer acum? E suficient sa te uiti la vitrine ca sa vezi altceva.
Muzeul Nasturilor. Probabil ca va suna extrem de... plictisitor. Daca nu ma credeti pe mine ca nu e, cititi ce scrie cineva in New York Times despre expozitia asta. O ocazie excelenta de a realiza cum cel mai mic detaliu poate fi extrem de important. O multime de povesti despre lucruri doar aparent marunte. O istorie a lumii, povestita altfel. Asta este, si mai mult decat atat, Deboutonner la Mode. As zice ca se poate scrie o carte despre ea, dar probabil s-au scris deja mai multe.
#TheDress în versiune masculina, secolul XVIII pic.twitter.com/8nhwvQZbDJ
— Lucian Lipovan (@LucianLipovan) April 30, 2015
O plimbare pe jos, pe Rue de Rivoli, ne duce apoi la Centrul Pompidou, unde descoperim arta moderna, si apoi, vizavi, la Atelierele Brancusi - insula romaneasca din centrul Parisului. Cu alte cuvinte, designul lucrului bine facut, cum mi-a placut sa-i spun.
"M-am inspirat cat am putut de mult de la francezi si voi incerca sa fiu mai atent la detalii", e concluzia lui Alin. "Culorile, accesoriile iti pot influenta stilul vestimentar, dar pe primul loc e atitudinea", s-a convins Radu la Paris. "Antrenorul" lor in aceasta calatorie, Cristian le-a pus intrebarile care sa-i ajute sa-si defineasca mai bine stilul personal.
Iata, mai jos, si povestea video a experientei pariziene
Parasim Parisul in toiul noptii pentru ceea ce, in conditiile date, ni se pare o teleportare, nu un zbor, avand in vedere ca dureaza sub trei ore. Mergem la Casablanca, nu inainte de a observa inca o data diferentele Paris - Seul sau Europa - Asia. La Seul, soferul care ne trasnfera de la aeroport e intelegator cand intarziem din cauza ca am uitat ceva in avion. La Paris, cu doua minute inainte de o eventuala intarziere (la ora patru dimineata), soferul ne ameninta ca pleaca.
Flight from Paris to Casablanca #CalatoriaS6: http://t.co/dBFpADjjWo via @YouTube
— Lucian Lipovan (@LucianLipovan) May 1, 2015
La Casablanca ne asteapta cel mai competent ghid pe care l-am cunoscut in Calatoria S6. Face meseria de 45 de ani si e fix ce ne trebuie pentru a descoperi si fotografia multiculturalul si multicolorul Maroc. Casablanca inseamna "casa alba", dar dincolo de arhitectura orasul e plin de nuante de gri. E dominat de cea mai mare moschee din Africa si una din cele mai mari din lume.
"Am simtit o pace si o liniste interioara greu de descris in cuvinte", marturiseste Larisa. Greu si de imaginat notiunea de liniste daca te uiti pe strazile orasului, dincolo de impunatoarea moschee.
90% din marocani sunt musulmani, dar ghidul nu ne explica doar religia lui, ci insista sa ne demonstreze si cat de deschisa e tara catre ceilalti oameni si chiar celelalte religii. Recunosc, dincolo de reticenta unora fata de camera foto si video, ne-am simtit bine in Casablanca. Am descoperit o lume cu totul noua, diferita, a treia lume diferita in doar o saptamana. Plus gustul adevarat al fructelor. Cea mai mare grija a fost sa trecem sanatosi strada - exista reguli de circulatie mai putine chiar decat semafoarele. Si mai putine chiar decat in Bucuresti.
Maximul de impact, vizual si nu numai, a fost insa a doua zi. La Fes, Larisa, Alin si Radu au calatorit practic in timp. Au fost trei ore pe o autostrada pe care, ca romani, am cam invidiat-o, iar apoi sute de ani, inapoi in timp, in fosta capitala a Marocului. Fes e o poveste in sine, una "cu de toate". Despre oameni, despre culori, despre mirosuri, despre gusturi. Despre mancare, argint, tesaturi, piele, cosmetice si orice altceva, dar totul lucrat manual. Bine c-am trecut de vremurile fotografiatului pe film si am reusit sa surprindem tot ce am vrut cu Galaxy S6. Am pus la incercare camera foto mai mult ca oriunde si - nu e o exagerare! - s-a descurcat impecabil. Va reamintesc ca absolut toate imaginile din acest articol sunt fotografiate cu telefonul.
Daca la Seul am calatorit in viitor, la Fes sigur am fost in trecut. Am descoperit un mozaic cu viata, similar doar celor din arta decorativa a marocanilor. La intoarcere n-am mai regretat cele sapte ore petrecute in total in masina.
"Impresionant!", a exclamat Alin la plecare. "Industria traditionala o regasim aici, pe strazile inghesuite din Fes, si pare ca lucrurile vor ramane la fel pentru mult timp de acum inainte", e convins Radu. Noi chiar speram sa fie asa, desi ghidul nu ezita sa ne spuna: "Data viitoare cand vedeti vreo greva in Europa, ganditi-va la conditiile de munca de aici".
Cristi le-a vorbit calatorilor, la Casablanca, despre mozaicul unei vieti cu semnificatie. S-a potrivit perfect cu ultima zi in orasul marocan, in care Larisa, Radu si Alin au putut sa si intre in moschee, ocazie rara.
In aceeasi zi, ne-am urcat in avionul catre a patra lume vizitata: America de Sud, Argentina, Buenos Aires. Pe timpul zborului, vizionati rezumatul video al experientei Casablanca.
Am ajuns si pe al patrulea continent, in al patrulea super-oras! Cum o fi Buenos Aires? Cu ce ne mai poate surprinde dupa ce am fost la Seul, Paris si Casablanca? Ce mai poate aduce nou in viata noastra? Intrebari la care urma sa primim raspunsuri imediat. Multe raspunsuri. Si bune.
Nu stiu altii cum sunt, dar Buenos Aires mi s-a potrivit mie cel mai bine. Cel mai european oras sud-american. Nu degeaba se spune, cum a aflat Radu, ca "argentinianul este un italian care vorbeste spaniola, se imbraca precum un englez si traieste in case frantuzesti". Mai putin original cu arhitectura-i inspirata de Paris, dar foarte original ca viata, pasiune, energie. O simti de la primi pasi, chiar si dupa alte sase fusuri orare schimbate. E adevarat, ne-am invartit majoritar in zona centrala a orasului cu peste trei milioane de locuitori, 14 milioane cu tot cu suburbii. Ni s-a si spus sa nu ne aventuram dincolo de zona turistica. Chiar si politistii iti recomanda uneori sa nu cobori din autocar. Probabil c-am vazut doar partea frumoasa din Buenos Aires, dar asta e frumoasa rau!
De energie aveam mai mult ca oricand nevoie dupa fascinanta, dar epuizanta Calatorie S6. Mereu m-am intrebat cum functioneaza incarcarea wireless. La Buenos Aires am reusit asta, si nu ma refer doar la telefonul Galaxy S6, ci si la mine. Oricat de obosit am fost, am gasit resurse pentru o plimbare, pentru un concert, pentru un spectacol de tango, pentru un Malbec sau un Fernet in toiul noptii. Ai zice ca exista ceva in aer. Sau, ma rog, cel putin eu am simtit ceva in aer. Dupa multe ore de zbor si nesomn tot am simtit energie pentru un spectacol de percutie si nu numai.
La Bomba de Tiempo: http://t.co/tIZVsCCA03 via @YouTube
— Lucian Lipovan (@LucianLipovan) May 7, 2015
Pana si spaniola argentinienilor te incarca, felul lor de a vorbi, accentul lor. Parca si citita suna altfel. Putine citate m-au impresionat precum cel de pe monumentul funerar al Evei Peron, extras din ultimul ei discurs. "Vovereis y sere miliones" - "Ma voi intoarce si voi fi milioane" Mi se pare ca spune atat de multe despre pasiunea pe care o pun argentinienii in orice! Poate mai ales in politica - in fiecare zi e un protest, toata lumea are o parere, presedintele e fie adorat, fie urat. Permanent sunt alegeri pentru ceva, dar carcotasii spun, cand treci pe langa Ministerul Apararii, ca de fapt acolo se numesc presedintii.
N-am mancat ceva mai gustos ca vita argentiniana la ea acasa, dar nici desert mai cu pasiune facut decat localul "dulce de leche".
Larisa, Radu si Alin i-au invatat secretele. Apoi au facut primii pasi de tango, alta "religie" locala, pe care seara am admirat-o intr-un spectacol traditional in celebrul local "La Ventana". "In ora aceasta de dans, parca eram plecati in alta lume, parca ne-a revenit pofta de viata si mai tare", constata Alin.
Am aflat ca nu exista tango cu poveste fericita. Cand il vezi pe viu, te convingi ca asa e, chiar fara sa stii spaniola. E o incruntare si o concentrare in dansul lor de parca e ultimul lucru pe care-l fac. A doua zi o iau de la capat. Tie ti se pare imposibil, ei fac totul cu ochii inchisi. "Nu m-am asteptat sa vad asemenea show impresionant", constata si Larisa. Experiente unice, care fac ca timpul sa treaca incredibil de repede.
Si totusi, exista ceva mai important decat toate in Argentina. Incepe cu "F" si se termina cu "otbal". Toata lumea tine cu cineva. Ghida, dupa ce-si aduce aminte de Romania datorita lui Ilie Nastase si prieteniei lui cu Guillermo Villas, ne spune ca primele cuvinte rostite de copii sunt "Viva Boca!", nu "tata" sau "mama". Profesorul de tango recunoaste ca pasiunea vietii lui, tangoul, e totusi dupa fotbal ca importanta pentru Argentina. Tricourile, fanioanele sunt de vanzare peste tot, pe TV par a fi doar meciuri si emisiuni de sport, Maradona e zeu, iar stadioanele sunt obiective turistice de top.
Stadionul "La Bombonera" este singurul motiv pentru care, ca turist, ai vrea sa ajungi si in cartierul "La Boca". E printre locurile in care, cu exceptia stadionului si a catorva strazi, ti se spune sa nu faci greseala de a cobori din masina. La stadion, impresia e de club mare, asa cum e Boca Juniors. Arhitectura e din alta epoca, si cu atat mai impresionanta. Experienta e cat de aproape poate fi de cea reala fara a merge la un meci efectiv. Vibratia se simte fabulos in bucatile de beton care se cutremura la sariturile suporterilor din peluza aflata, ce coincidenta!, deasupra vestiarului oaspetilor.
Mai avem timp doar sa luam pulsul orasului si sa tragem concluziile. Cristi le explica participantilor viziunea lui despre metoda argentiniana pentru a avea energie toata ziua. Plecam din orasul in care e toamna si vine iarna, ne intoarcem la primavara-vara de acasa. Practic am acoperit si toate anotimpurile, calatoria e completa si rezumata, mai jos, in ultima parte video.
Calatoria S6 s-a incheiat. Drumul abia acum incepe. Aceasta este povestea pe scurt a aventurii. Au fost peste 150.000 de pasi si 120 de km parcursi pe jos, masurati cu Galaxy S6. Au fost 12 fusuri orare, peste 40.000 de km in zbor si 50 de ore in avion. Povestea integrala e in fiecare dintre noi
Daca te-am ajutat macar un pic sa te inspiri pentru un nou stil de viata, suntem fericiti!
Calatoria S6 a ajuns la final pentru cei 3 castigatori, insa fii pregatit pentru urmatoarea etapa si vei avea sansa sa participi la o serie de workshopuri tinute de Cristian Onetiu, workshopuri ce te vor ajuta sa iti transformi propriul stil de viata.