Cand Bond intra in scena, urmeaza momente SPECTRE-culare!

“Nu spune niciodata NU aventurii”. Ce are in comun agentul 007 cu creatorul sau. Si cu Shakespeare
de Sabina Ungureanu

Scroll

De mai bine de 50 de ani, Bond isi pune inteligenta, forta si eleganta englezeasca in slujba Majestatii sale. Mereu in misiune, la 4 ace in actiune. Nu e un secret ca agentul 007 reuseste de fiecare data sa isi lichideze dusmanii (pana acum vreo 378 la numar, cu un record sangeros de 135 pentru Pierce Brosnan), sa cucereasca cele mai frumoase femei si sa salveze lumea.

Personajul imaginat de Ian Fleming – ofiter al serviciilor de informatii din Marina Britanica in al Doilea Razboi Mondial – a imprumutat multe de la autorul sau. Nu stim daca Bond se trezeste in fiecare dimineata la 7, bea o cafea tare si mananca o omleta dupa ce face o baie in Marea Caraibilor (la fel ca Fleming pe vremea cand scria “Casino Royal” in tropicala Jamaica). Dar stim ca-l leaga multe de cel care l-a inventat: jocurile de noroc, masinile, cocktailurile fine, tigarile fumate cu nesat (mai putin in ultimele filme din serie) si, evident, jobul.

Si pentru ca vorbim de Bond, cum ar fi sa riscam si sa spunem ca are ceva in comun cu Shakespeare? Sunt amandoi celebri in toata lumea, sunt gentlemeni si au devenit branduri britanice cu care se mandreste pana si Regina. Dar in afara de asta ce-i mai poate apropia? Poate ideea cu “lumea-ntreaga e o scena”. E spusa de unul dintre cei mai mari scriitori din toate timpurile, dar pare replica perfecta pentru cel mai cunoscut spion. Adaptata la stilul excentric de viata al lui Bond, maxima ar suna:

London Bus

Si putem continua:

"And one man in his time plays many parts. The lover, the soldier, the justice."

(Mai multe roluri joaca omu-n viata. El e cel care iubeste, care lupta, care face dreptate)

SPECTRE – cel mai scump film BOND din istorie, spectaculos in fiecare secunda

De la primul Bond, lansat in era Beatles, pana la cel de-al 24-lea, interpretat de Daniel Craig sI lansat pe 6 noiembrie in cinematografe sub numele de cod SPECTRE, lumea s-a schimbat mult. Bond o cucereste din mers.

Indiferent de actiune, celebrul spion are un stil desavarsit si iese impecabil din orice situatie: face acrobatii la volanul supersonicului sau Aston Martin, se lasa sedus de noua femme fatale din viata sa (Monica Bellucci e Bond girl la 51 de ani!) si face un ricoseu intre Mexic, Londra, Roma, Austria si Maroc pentru a infrunta monstruoasa organizatie SPECTRE si pe maleficul Franz Oberhauser (Christoph Waltz).

Sam Mendes, aclamatul regizor care ne-a dat "American Beauty" a construit de data asta un “British Beauty” de vreo 300 de milioane de dolari. Skyfall n-a fost limita. "Spectre" vine la pachet cu extra-actiune, curse nebune in diverse colturi ale lumii, o figuratie impresionanta si efecte speciale incendiare sub bagheta lui Chris Corbould.

Despre celebrul spion, masinile sale si momentele Bond pe care orice barbat le poate experimenta

Pe Corbould, maestrul efectelor speciale care a amorsat aventura in ultimele 8 filme din seria Bond, l-am intalnit la Londra, intr-o seara speciala, la London Film Museum din Covent Garden. Alaturi de el la eveniment a fost prezent si Diggory Laycock, nepotul lui Ian Fleming, care a povestit cum isi petrecea timpul cel care a inventat un fenomen.

London Bus
Londra, o seara speciala: ne grabim spre London Film Museum pentru evenimentul “Momente Bond” powered by Spectre si Gillette Fusion ProGlide cu tehnologia FlexBall™
Ian Fleming
“Pana si modul in care un barbat se barbiereste dimineata merita consemnat” - Ian Fleming

Creatorul agentului 007 a inspirat si campania dedicata momentelor Bond de care fiecare barbat are parte (si pentru care trebuie sa fie intotdeauna pregatit!).

Gillette in parteneriat cu Spectre a surprins aceste “Momente Bond” intr-un spot spectaculos, filmat in 2 tari si 3 orase diferite:

Si pentru ca barbatii au intotdeauna nevoie de cele mai bune gadgeturi pentru a cuceri lumea, setul special Spectre – Gillette Fusion ProGlide cu tehnologia FlexBall™ le vine in ajutor. Obrazul fin al barbatului in actiune cu o lama buna se tine. Tehnologia pivotanta FlexBall™ reuseste sa imprime lamei o miscare 3D si sa revolutioneze arta barbieritului.

Gillete Fusion Pro Glide Flexball 2

Pachetul Spectre – Gillette Fusion ProGlide, disponibil din luna noiembrie si in magazinele din Romania

Si daca tot vorbim de gadgeturi care scot forta lui Bond din tine☺, sa admiram o colectie cu cateva dintre legendarele masini conduse de agentul 007 de-a lungul timpului.

In cartile lui Fleming, Bond avea un Bentley decapotabil din '33, model special creat pentru curse. Aston Martin-ul ramane insa bolidul preferat al spionului perfect. Si asta inca de cand Sean Connery a condus emblematicul DB5 in "Goldfinger".

Prototipul ultra-exclusivist DB 10 proiectat de cei de la Aston Martin special pentru "Spectre" iti taie rasuflarea si te lasa cu ochii agatati de ecran, unicul loc in care il poti vedea accelerand de la 0 la 100 km/h. In mai putin de 5 secunde!

Dintre celelalte bijuterii din colectia Bond care au atras toate privirile si blitz-urile la eveniment, unele inca pastreaza zgaraieturile si urmele atator aventuri temerare marca Bond.

o productie marca STIRILEPROTV.RO in asociere cu GILLETTE SI SPECTRE in rolurile principale, in ordinea aparitiei BOND. JAMES BOND IAN FLEMING WILLIAM SHAKESPEARE SAM MENDES sursa foto 007.com cntraveler.com radiotimes.com roadandtrack.com director de efecte speciale CHRIS CORBOULD produsa de VLAD MOLDOVEANU scrisa de SABINA UNGUREANU

stirileprotv gillette spectre