SANDRA

Fetita care l-a luat pe
NU-ma-las-infranta in brate

de Greta Goran
Scroll

A fost odata ca niciodata o fetita cu puteri magice. Ridica sali intregi in picioare si mainile treceau pe aplauze-mood automat. Facea tumbe, si roata, si podul pe spate, si cumpana, de parca ea le inventase.

Le facea pe fetite sa se joace de-a Sandra in fata oglinzii, cu foarte mult sclipici in cap si agrafe.

Si tocuri de mamici, cu 10 numere mai mari.

Facea Romania sa planga la "Desteapta-te, romane", desi, intre noi fie vorba, nu e chiar cea mai sentimentala melodie din lume.

Plus, cea mai mare putere dintre toate care exista pe lumea asta, transforma orele de munca si noptile nedormite de emotii in aur curat.

Stia sa pronunte, silabiseasca si chiar sa execute PERFECT cuvinte ca “yurcenko”, “tsukahara” si “danilova laterala”. How cool is that? :)

A fost odata ca niciodata
Sandra Izbasa.

Exact asa ar trebui sa inceapa orice poveste citita seara inainte de culcare copiilor care viseaza sa ajunga, nu doar campioni, nu sportivi de performanta, ci oameni frumosi, carora le sclipesc ochii cand vorbesc de visele lor. Si la 12 ani. Si la 30. Si la 50.

Pentru ca asa e Sandra. Sandra Izbasa, ultima campioana olimpica a Romaniei. Pardon, cea mai recenta. Caci pe urmatoarea o cautam chiar acum impreuna.

Sandra in Tara Minunilor: angajata cu carte de munca de la 4 ani!

Sandra Izbasa s-a nascut in primul an de libertate al Romaniei. 18 iunie 1990. Bucuresti. A testat tenisul, scrima si handbalul, dar n-au dat-o pe spate. La 4 ani (exact!), s-a prins ca voia sa invete toate cuvintele alea de mai sus si s-a dus la gimnastica la CSS Steaua. In 2002 deja era in lotul national.

Si au inceput sa curga medaliile. Le insiram acum sau mai tarziu? Hai mai tarziu, ca e pacat sa nu va mai povestesc de Sandra, nu gimnasta, nu campioana, ci fetita cu puteri miraculoase.

Image
Asa a inceput povestea Sandrei: cu seriozitate, pasiune. Si un pic de nebunie!

“La 4 ani mama mi-a spus: asta e serviciul tau, practica-l cu seriozitate si drag atat timp cat simti nevoia si poti! Unii incep sa lucreze la 21 de ani. Eu la 4 ani m-am angajat!”

Prima gimnasta care a adus tango-ul in gimnastica.

V-am zis ca e magica, nu?

Ok. Trebuie sa cautam alt adjectiv pentru treaba asta.

Voi ati vazut-o la sol?

La Beijing in 2008, cand a castigat si aurul, i-a innebunit pe chinezi cu “Taniec Eleny”, de-au mancat aia mici o luna numai sarmale si mamaliguta, de dragul fetitei noastre magice. In 2012, la Londra, logic, le-a stat Big-Ben-ul in loc cand a inceput Sandra noastra sa isi faca numarul pe „Shine on you crazy diamond“. PERFECTIUNE! Asa se aude, asa se vede!

Si, daca tot s-a apucat sa rescrie istoria la sol, a adus si tango-ul pe covorul de gimanstica. Tango Amore. Dati un play si vorbim in 3 minute.

“Nu puteam sa-mi imaginez ce as fi putut dansa, pentru că era nevoie de miscari scurte si rapide. Am ascultat de mii de ori si, incet-incet, imi imaginam diverse gesturi!”

2012. Londra.
LA ATERIZAREEEEE STAAAAAAAAAI!

Au trecut doi ani de cand ne-a sarit inima in piept de nici acum nu stim daca mai bate la acelasi ritm normal sau a ramas de tot defecta. C-altfel ce explicatie ar fi pentru pulsul asta care o ia la fuga cand ii auzim numele si acum. Pe repeat, as putea revedea exercitiul ala zile intregi pe repeat, ca pe o melodie de care te indragostesti si o asculti pana iti doresti sa faci Alzheimer, ca sa uiti ca ai auzit de ea si sa o iei de la capat. Din nou si din nou. Sa o pui alarma la telefon, ringtone, sa asculti aplauzele si imnul Romaniei cand se inalta steagul. Cu imaginea Sandrei in cap.

PE REPEEAAAAAT STAAAAAAAI! :)

Sandra cea voinica si medaliile de aur

Nu, nu, nu. Ne mai trebuie una noua! Nu o inima, ci o fetita cu puteri magice care sa ne mai lase un palmares ca asta:

2004 - Campionatul european de gimnastica artistica de juniori de la Amsterdam: argint pe echipe, argint la sol

2006 - Campionatul european de gimnastică artistică de la Volos: aur la sol, argint pe echipe, bronz la bârnă

2006 - Campionatul mondial de gimnastică artistică de la Aarhus, Danemarca: bronz la individual compus, argint la bârnă

2007 - Campionatul european de gimnastică artistică de la Amsterdam, Olanda: argint la individual compus și bârnă

2007 - Campionatul mondial de gimnastică artistică de la Stuttgart, Germania: bronz pe echipe

2008 - Campionatul european de gimnastică artistică de la Clermont-Ferrand, Franța: aur pe echipe, aur la sol, argint la bârnă

2008 - Jocurile Olimpice de vară, Beijing: Competiția pe echipe, medalia de bronz cu echipa feminină de gimnastică a României și medalia de aur la sol.

2008 - Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Cottbus, Germania: bronz la bârnă, aur la sol

2008 - Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Madrid, Spania: bronz la sol

2011 - Campionatul european de gimnastică artistică de la Berlin, Germania: aur la sol, aur la sărituri

2012 - Campionatele Europene de la Bruxelles: aur la echipe, aur la sărituri

2012 - Jocurile Olimpice de vară, Londra: Competiția pe echipe, medalia de bronz cu echipa feminină de gimnastică a României și medalia de aur la sărituri.

Romania, permite-ne sa iti raportam!

Cautam impreuna cu Sandra urmatoarea campioana olimpica!

Tara-tara, vrem campioane!

Sigur o cunosti!

Ii sclipesc ochii cand aude de tsukahara simpla echer si yurcenko cu 1-2 suruburi.

Sau 3, 4, 9, 20! Cate vrem noi, de fapt, ca d-aia avem fetitele astea cu puteri magice!

Image
Detalii despre campanie pe vremcampioane.protv.ro