Top 12 fotografii din 2014

Cele mai memorabile momente

Scroll

"Vortexul polar" - inamicul inghetat al americanilor. Valul de frig a lovit intre 2-11 ianuarie aducand ninsori si temperaturi fara precedent in unele zone americane.

FOTO: Un elicopter survoleaza deasupra raului Hudson, New York, complet inghetat.
Getty Images/ 9 ianuarie 2014

Proteste in Ucraina

FOTO: Un preot ortodox se roaga in mijlocul protestelor din Kiev. Parintele este pozitionat intr-o zona care delimiteaza tabara protestatarilor de cea a jandarmilor.
Getty Images/25 ianuarie 2014

Tragedie in Apuseni

FOTO: Epava avionului de mici dimensiuni prabusit la limita dintre judetele Alba si Cluj, in zona varfului Petreasa, o regiune muntoasa din Apuseni. Avionul avea la bord sapte persoane - medici, asistenti si personalul aeronavei. Aparatul de zbor a decolat din Bucuresti si se indrepta spre Oradea, pentru a preleva organe pentru transplant.
MEDIAFAX FOTO/20 ianuarie 2014

Coada foamei

FOTO: Criza umanitara in Siria. Imaginea surprinde scena pe care au gasit-o angajatii ONU pe o strada distrusa aproape complet din Damasc, in timp ce oferea alimente celor infometati. Mii de femei, copii si barbati s-au ingramadit la sfarsitul lunii ianuarie, pe o strada devastata, pentru a prinde un pachet cu mancare, atunci cand Organizatia Natiunilor Unite pentru Ajutorare a ajuns in sfarsit la ei. Angajatii UNRWA le-au cerut atat fortelor rebele cat si trupelor lui Al-Assad sa inceteze temporar conflictul pentru a permite accesul in siguranta a echipei umanitare catre miile de civili din aceasta zona a capitalei Siriei.
Getty Images/ 31 ianuarie 2014

Anexare Crimeea

FOTO: Duma ratifica anexarea Crimeei la Rusia. Camera inferioara a Parlamentului rus, Duma de Stat, a ratificat tratatul privind alipirea Crimeei la Rusia, semnat de catre presedintele Vladimir Putin cu lideri prorusi din aceasta peninsula situata in sudul Ucrainei. Ratificarea a fost adoptata cu 443 de voturi "pentru" si unul "impotriva". Crimeea se alipeste, astfel, la Rusia.
Getty Images/ martie 2014

Rugaciune la Zidul Plangerii

FOTO: Papa Francisc se reculege la Zidul Plangerii din Ierusalim. Papa Francisc, care s-a apropiat singur de Zid, a tinut o mana pe acesta timp ce cateva minute. Apoi a deschis un plic alb si a despaturit o foaie de hartie pe care era scris un scurt mesaj, pe care l-a citit in fata zidului, fara microfoane.
Mediafax Foto/ 26 MAI 2014

Catastrofa aviatica in Ucraina

FOTO: Un avion care venea din Amsterdam si se indrepta spre Kuala Lumpur, in Malaysia, s-a prabusit in Ucraina. Toate cele 298 de persoane care se aflau la bord au murit. Fotografia a fost facuta langa locul tragediei. Flori si jucari de plus, lasate de parintii care si-au pierdut copiii in accident.
Mediafax Foto/ Iulie 2014.

Cazul Ferguson. Un tanar de culoare a murit in Statele Unite, dupa ce a fost impuscat de 6 ori de un politist. Decizia judecatorilor de dexonerare a politistului alb care l-a ucis pe barbat i-a scos pe americani in strada.

FOTO: Un tanar de culoare face un gest simbolic in fata trupelor inarmate din orasul Ferguson.
Getty Images/ August 2014

Criza virusului EBOLA. Virusul a provocat moartea a cel putin 1350 de persoane in Guinea, Liberia, Sierra Leone si Nigeria.

FOTO: O asistenta insoteste o fetita bolnava de Ebola intr-un centru medical din Monrovia.
Getty Images/ Septembrie 2014.

Revolutia umbrelelor in Hong Kong. Protestul s-a numit "revolutia umbrela" dupa accesoriul purtat de manifestanti pentru a se apara de gazele lacrimogene si spray-ul cu piper utilizat de fortele de interventie. Manifestantii au cerut sa fie lasati sa-si aleaga conducatorii pe care-i vor si nu pe cei agreati de Beijing.

FOTO: Getty Images/ Octombrie 2014

Alegeri prezidentiale in Romania

FOTO: Klaus Iohannis, presedintele ales, soseste in Piata Universitatii, dupa aflarea rezultatelor exit-pollurilor la alegerile prezidentiale, in Bucuresti.
Mediafax Foto/ 16 noiembrie 2014.

Premiul Nobel pentru Pace

FOTO: Adolescenta pakistaneza Malala Yousafzai a primit Premiul Nobel pentru Pace, devenind, la 17 ani, cea mai tanara laureata a prestigioasei recompense, pe care o imparte cu un alt activist pentru drepturile copiilor, indianul Kailash Satyarthi.
Mediafax foto/ decembrie 2014